tiistai 13. marraskuuta 2007

Kreationismista

Olen noin vuoden ajan jaksanut kiistellä eri keskustelupalstoilla kreationistien kanssa. Oikeastaan kyse ei ole lainkaan keskustelusta, dialogista, vaan monen ihmisen monologista. Kreationistit pääasiassa, vaan saarnaavat, että evoluutioteoria on Saatanasta ja lähettävät linkkejä AnswerInGenesis, Creation tai Discovery Instituutin sivuille. He eivät ajattele itse lainkaan, sillä kyseiset sivut tekevän sen heidän puolestaan. He tietävät ainoastaan sen minkä he voivat lukea kyseisiltä sivuilta. Kyseiset sivut taas ovat täyttä totuuden vääristelyä tai jopa suoranaista valehtelua. Länsimaisesta tieteestä he sentään muistavat aina Ernst Haeckelin (1834-1919) väärennetyt alkiokuvat ja Piltdownin surullisen kuuluisan kallon.

Länsimainen luonnontiede perustuu siihen, että tutkija esittää kysymyksen, johon luonto vastaa. Kreationisti sen sijaan esittää kysymyksen, johon Raamattu vastaa. Luomisesta ei ole vielä tähän päivään mennessä löydetty yhtään luonnontieteellistä todistetta. Bakteerimoottorit yms on kumottu aikoja sitten, mutta jostain kumman syystä tätä ei ole muistettu päivittää kyseisille sivuistoille. Tyypillistä on, että epämiellyttävät tutkimukset ohitetaan kokonaan ateistisena propagandana tai huijauksena tai yleisimmin logiikalla: ”Sitä mitä ei näe, niin sitä ei voi lukea ja silloin kyseistä tutkimusta ei ole olemassa”. Siitä tiede onkin jännä juttu, että jos epäilee tulosta huijaukseksi, niin tutkimuksen voi kuka tahansa aina halutessaan toistaa mikäli resursseja riittää. Tiede on testattavissa, uskonto ei.

Monologi näiden kreationistien kanssa on usein puuduttavaa monestakin syystä. Yleensä epämiellyttävään kysymykseen vastataan jollain Raamatun jakeella tai sitten siihen ei vastata lainkaan tai sitten sinulle suoraan haistatellaan. Lisäksi keskustelu kulkee aina samaa rataa. Aina tulee samat kysymykset ja samat väärinkäsitykset esille. Kreationistit alkavat puhua Big Bangista, abiogeneesista, Hitleristä, Stalinista, Darwinin uskoon tulemisesta kuolinvuoteella, silmän tai polven kehityksestä, väärennetyistä fossiileista, ateismista, materialismista, Nooan arkista ja listaa voisi jatkaa loputtomiin. Vuoden aikana olen ehtinyt vastata varmaan jokaiseen edellä mainittuun kysymykseen vähintään 3-5 kertaa ja nyt alkaa mittari olemaan täysi. Ihmiset miksi te, ette käy kouluja jos asiat kiinnostavat. Ottakaa itse asioista selvää. Hankkikaa kirjastokortti ja ottakaa itse asioista selvää. Ja kreationistit miksi te seuraatte tiedettä, jos sen tutkimustulokset eivät teitä miellytä? Saisitte mielenrauhan jos antaisitte asian vain olla. Kaikkiin kysymyksiinne on jo vastattu monen eri ihmisen toimesta moneen kertaa, nyt jätän tämän julkisen nettikinastelun muiden harteille. Palaan keskustelun pariin vasta sitten, kun löytyy ensimmäinen kiistämätön todiste luomisen puolesta. Sitä odotellessa…

1 kommentti:

Jukka Aakula kirjoitti...

Parin päivän päästä ylellä tulee ulos kreationismikeskustelu jossa evoluutioteoriaa puolustaa skeptikko-lehteen paljon kirjoittava toimittaja Jussi Niemelä.

En tiedä, koska ohjelma tulee ulos, mutta ehkä tiistaita.

Tuolta pitäisi löytyä lisämateraalia:

http://www.yleradio.fi/kulttuuri/populaari/id10989.shtml

http://www.kp-art.fi/taustaa/