tiistai 9. kesäkuuta 2009

Kuulumisia


En ole vähään aikaan jaskanut kirjoittaa tätä blogia opiskelu ja muiden kiireiden vuoksi. Asiaan toivottavasti tulee muutos. Saan FM:n paperit käteeni noin viikon päästä, ja yksi taival on siis takanapäin. Jatko-opintoja alan miettimään vasta syksyllä, kun asia on ajankohtainen. Tällä hetkellä aikani kuluu töiden etsimiseen, kuten niin monella muullakin suomalaisella.

Kuopiossa esillä ollut trilobiittinäyttely oli Kuopion museon menestynein näyttely ainakin viimeiseen kymmeneen vuoteen. Asiasta uutisoitiin jopa YLE:n uutisissa. Kahden kuukauden aikana maksaneita vierailijoita kävi hieman vajaa 6700 kävijää. Aika hyvä saavutus tällaiselta museoalan rookielta.

Taantumasta huolimatta fossiilikokoelma on kasvanut samalla vauhdilla kuin ennenkin. Viimeksi tänään kävin postista nuotamasta Pliomera fisherin ja Pseudoasaphuksen kivettyneet raadot. En tiedä olisiko minulla oikeasti ollut niihin varaa, vaikka halvalla sain molemmat. Toisaalta pitääkö kaiken arvo aina mitata rahassa? Onneksi olen saanut tehty useita hyvin onnistuneita vaihtokauppoja erään espanjalaisen ja hollantilaisen keräilijän kanssa, joilta sain sellaisia merkittäviä fossiileja kokoelmaani, joita ei yleensä ole markkinoilla lainkaan liikkeellä.

Olen lisäksi kartuttanut fossiillisten hain hampaiden kokoelmaani, joka sisältää nykyään lähes 50 eri hailajin hampaita. Sain noin kuukausi sitten piirrettyä ison rastin seinään, kun sain marokkolaiset hain hampaat tunnistettuja. Hain hampaat ehtivät odottaa tunnistusta noin 2,5-3 vuotta. Haimateriaalia alkaa olemaan myös jo niin paljon, että näyttelyä voisi pian suunnitella jo silläkin rintamalla. Itse asiassa olen leikkinyt ajatuksella, että Turun ollessa kulttuuripääkaupunki vuonna 2011, niin laittaisin kyseisen vuoden ajaksi oman fossiiligallerian/-museon/-kabinetin pystyyn.

Olen yrittänyt myydä myös fossiilien duplikaatteja huuto.netissä, mutta kauppa on vähentynyt niin paljon, että uusia hankintoja on pitänyt lykätä. Lama siis iskee myös fossiilien keräilyyn, vaikka muutama uusi keräilijäkin on ilmestynyt näyttämölle.

Tässä siis tiivistetysti kuulumiset. Lisää pian luvassa.

Ei kommentteja: